VOLIM LJILJANE

Anes Cinac jedan od najboljih mladih napadača u Sloveniji

Porijeklom iz Bužima

Anes Cinac, mladi talenat iz Bužima jedan je od najboljih mladih napadača u Sloveniji. trenutno nastupa za U17 ekipu Rudara iz Velenja, koja se takmiči u Prvoj slovenskoj ligi.

Talentirani Cinac igra na poziciji napadača, a karijeru je započeo u NK Vitez iz Bužima, gdje je zapeo za oko mnogim skautima kada je u 7 utakmica postigao 18 golova. Nakon toga uslijedile su kratke epizode u FK Sarajevo i Hajduku iz Splita, ali zbog problema sa papirima karijeru je nastavio u NK Dravograd Slovenija, iz kojeg prelazi u svoj trenutni klub, Rudar Velenje.

Anes Cinac 17-godišnji član juniorskog sastava Rudara iz Velenja (Slovenija) za koji je ove sezone postigao šest pogodaka, porijeklom je iz Bužima.

Cinac je bio i pozvan u reprezentativni kamp Bosne i Hercegovine u sklopu projekta “Otvorena vrata”, gdje savez traži talente širom svijeta za mlade reprezentativne selekcije Zmajeva. Velike zasluge za razvoj ovog, kako ga u Bužimu nazivaju “čudo od djeteta” ima i njegov trener u NK Vitez, Remzija Remzo Kudelić koji je naglasio da ovaj mladić ima veliki potencijal i da kroz dobar rad može uspjeti u svijetu fudbala i jednoga dana zakoračiti na vrata državnog dresa, odnosno reprezentacije BiH.

Ostavi komentar
Povezano