VOLIM LJILJANE

Nogometaši Belgije samouvjereni, u BiH dolazimo po pobjedu

I dok javnost u Belgiji slavi trijumf svoje reprezentacije, selektor Roberto Martinez i njegovi igrači svjesni su da je pred njima još posla u dvije utakmice do kraja kvalifikacija, u kojima žele ostvariti nove pobjede.

– Nismo igrali lijepo, ali morali smo da pobijedimo, a ne da igramo dobro. Rekao sa igračima da pokažu karakter i prevladavaju teškoće. Ponosan sam na Curtoisa zbog odbrana, Vertonghena koji je postigao gol i bio je vođa, Fellainija i De Bruynea koji su kontrolisali meč. Grčka je dobro organizovana. Ostavili smo im malo prostora za kontranapad i vršili pritisak na njih. Danas smo morali da pokažemo karakter. Igrali smo sa timom koji nije izgubio kod kuće dvije godine. Mi smo prvi evropski tim koji je osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo. Moji igrači nisu željeli da budu poraženi danas i to se pokazalo, istakao je Martinez nakon utakmice i dodao je:

– Neće biti opuštanja. Dobit ćemo sljedeće dvije utakmice. Budite mirni i sigurni da ćemo ići na pobjedu protiv Bosne i Hercegovine i Kipra.

Fudbaler Chelseaja Eden Hazard je s druge strane poželio Grcima sreću u borbi za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

– To je bio prvi cilj, slavit ćemo sa našim navijačima na povratku u Belgiju. Drugi cilj bila je pobjeda i raduje nas činjenica da smo uspjeli zadržati loptu i igrati svoj fudbal, rekao je Hazard na početku.

Nakon toga je dodao:

– Reprezentacija Grčke je snažna sa fantastičnom publikom i nadam se da će se kvalifikovati za Svjetsko prvenstvo 2018. Pokušat ćemo da slavimo u Bosni i Hercegovini.

Povezano