VOLIM LJILJANE

Zmajevi se okupljaju na Ilidži – počinje operacija Belgija

Meša okuplja Zmajeve

Fudbalska reprezentacija BiH okupit će se danas u hotelu “Austrija” na Ilidži kako bi započela pripreme za kvalifikacione utakmice protiv Belgije i Estonije.

Za Belgiju će se Zmajevi pripremati pet dana jer je utakmica na rasporedu u subotu 7. oktobra.

Reprezentacija će trenirati u trening kapu FK Sarajevo u Butmiru, te jednom na stadionu Grbavica. U srijedu će Zmajevi imati dva zajednička treninga, a ostale dane po jedan. Uz to će svaki dan reprezentativcima za individualni dodatni trening na raspolaganju biti teretana u sklopu hotela.

Za utorak je, u slučaju lijepog vremena, u cilju relaksacije i jačanja timskog duha planiran izlet na Trebević, a u četvrtak navečer odlazak na predstavu “Audicija”.

Nakon pojedinih povreda i novih poziva Mehmed Baždarević na raspolaganju će imati sljedeće igrače, uz napomenu kako su pod znakom pitanja i nastupi Jajala i Prcića koji su se žalili na povrede:

Golmani:

Asmir Begović (Bournemouth/Engleska), Ibrahim Šehić (Qarabag/Azerbejdžan), Kenan Pirić (Zrinjski);

Odbrana:

Ognjen Vranješ (AEK/Grčka), Toni Šunjić (Dynamo Moskva/Rusija), Sead Kolašinac (Arsenal/Engleska), Edin Cocalić (Mechelen/Belgija), Avdija Vršajević (Osmanlispor/Turska), Mateo Sušić (Sheriff/Moldavija), Dario Đumić (Utrecht/Holandija), Jozo Šimunović (Celtic/Škotska);

Vezni red:

Senad Lulić (Lazio/Italija), Sejad Salihović (HSV/Njemačka), Edin Višća (Istanbul Basaksehir/Turska), Muhamed Bešić (Everton/Engleska), Izet Hajrović (Werder Bremen/Njemačka), Gojko Cimirot (PAOK/Grčka), Mato Jajalo (Palermo/Italija), Sanjin Prcić (Rennes/Francuska), Haris Duljević (Dynamo Dresden/Njemačka), Rade Krunić (Empoli/Italija), Danijel Milićević (Gent/Belgija), Haris Medunjanin (Philadelphia/SAD);

Napad:

Edin Džeko (Roma/Italija), Vedad Ibišević (Hertha/Njemačka), Kenan Kodro (Mainz/Njemačka), Nemanja Bilbija (Zrinjski).

Fudbalskoj reprezentaciji BiH potrebne su pobjede iz susreta protiv Belgije i Estonije kako bi osigurali plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

(Reprezentacija.ba)

zmajevi_vels_odlazak8-Copy

Ostavi komentar
Povezano