MUHAMED BEŠIĆ: Bolja smo ekipa od Grčke, očekujem pobjedu

Bešić optimista pred utakmicu protiv Grčke

Fudbalska reprezentacija BiH i danas je trenirala u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, u sklopu priprema za duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Grčke. Do 9. juna ima još dovoljno vremena da Mehmed Baždarević uigra sve taktičke zamisli za nezgodne Grke, a već sada je primjetan ogroman optimizam u reprezentaciji.

Muhamed Bešić, fudbaler Evertona koji se nakon dugo vremena vratio u državni tim, oduševljen je što je ponovo sa saigračima iz reprezentacije i što je u domovini. Uz to veliki je optimista pred jako važnu utakmicu protiv Grčke, javlja Anadolu Agency (AA).

“Dobro je biti ovdje uz ekipu, mislim da me nije bilo otprilike godinu dana. Baš mi je drago da sam tu, nakon povrede, a i lijepo je ponovo vidjeti Bosnu. Oporavak od povrede je već završen prije dva mjeseca. Spreman sam potpuno. Ne gledam nazad, to je prošlost i sada gledam samo naprijed”, kazao je Bešić, koji je imao tešku povredu ligamenata koljena, te dodao:

“Očekujem da pobijedimo utakmicu i to je sasvim normalno. Igramo kući, mislim da smo bolja ekipa i nadam se da ćemo dobiti”.

(Reprezentacija.ba)