VOLIM LJILJANE

Robert Prosinečki ponovo kandidat za novog selektora reprezentacije BiH

Robert Prosinečki ponovo se našao među najozbiljnijim kandidatima za novog selektora fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine. U izjavi za Anadolu Agency (AA) istakao je kako će naredne sedmice pregovarati s predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Dakle, Prosinečkom propao je angažman na klupi selekcije Slovenije, a i završio je angažman na klupi nacionalnog tima Azerbejdžana.

U izjavi novinaru Anadolu Agency Prosinečki na pitanje koliko je izvjesno da bi mogao postati selektor BiH odgovorio je:

“Zašto da ne, kada me ljudi žele?! Zvali su me opet i tražili sastanak. Zašto se ne bismo i dogovorili?! Vidjet ćemo… Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, dobru reprezentaciju i može biti primamljiv, sjajan izazov za svakog trenera”.

Na prvobitnom spisku želja N/FS BiH među trojicom kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića bio je i Prosinečki, uz Mehu Kodru kao “prvog pika” i Amara Osima. Potom, Prosinečki je pregovarao i s nekoliko klubova, kao i funkcionerima FS Slovenije, sa kojima se nije dogovorio.

“Prije nekoliko dana ponovo su me kontaktirali iz Nogometnog saveza BiH i pristao sam na pregovore oko preuzimanja bosanskohercegovačke reprezentacije. Iduće sedmice pregovarat ću sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH i onda ću znati da li smo se dogovorili”, dodao: Prosinečki.

Ostavi komentar
Povezano