VOLIM LJILJANE

FIFA je danas objavila kazne zbog nereda u Zenici nakon meča BiH – Grčka

FIFA kaznila Džeku, Bešića i Gillija, Bilino Polje suspendovano na jedan meč. Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je kažnjen samo novčano i morat će u kasu FIFA-e uplatiti 2.500 švicarskih franaka.

Muhamed Bešić je kažnjen sa jednom utakmicom zabrane igranja i 5.000 švicarskih franaka. To znači da će vezni igrač Evertona propustiti gostovanje na Kipru 31. augusta.

Stephane Gilli, doskorašnji pomoćnik Mehmeda Baždarevića je suspendovan na šest mjeseci uz 3.000 švicarskih franaka.

Također, Bilino Polje je suspendovano na jedan meč, a NSBiH će morati platiti 30.000 švicarskih franaka za propuste u meču s Grcima, te još 26.500 švicarskih franaka za propuste u organizaciji meča protiv Gibraltara.

To znači da vjerovatno odlučujući susret protiv Belgije 7. oktobra naša selekcija će morati igrati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu. Podsjetimo, osim gostovanja na Kipru i meča sa Belgijom u našoj zemlji, Zmajeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji očekuju mečevi u gostima sa Gibraltarom (3. septembar) i Estonijom (10. oktobar).

Za razliku od članova naše reprezentacije, Grci su odlično prošli. Kostas Manolas je kažnjen sa 2.500 švicarskih franaka, dok je Ioannis Giannotas dobio samo opomenu.

Povezano