UN Ljuti Krajišnici

MEHMED BAŽDAREVIĆ: Vijesti su povoljne, Pjanić će sutra trenirati

Selektor našeg tima govorio o Pjanićevom stanju

Osim Gojka Cimirota, medijima u Zenici danas se obratio i selektor našeg državnog tima Mehmed Baždarević, koji je obradovao sve navijače, otkrivši kako Pjanićeva povreda nije ozbiljnije prirode.

“Mislim da su vijesti povoljne i dobre što se tiče nalaza i svega onog što je medicinski štab odradio jutros. Nema znakova teže povrede, radi se o jednom udarcu. Mi ćemo učiniti sve kako bi on bio spreman za sutrašnji trening koji ćemo odraditi na Bilinom polju”.

Baždarević je pohvalio rad svojih igrača.

“Jako dobro rade, puno želje i htijenja. Sad ulazimo u završnu fazu rada, taktičko-tehničkog spremanja. Mislim da će biti izuzetno važna naša želja, volja, odlučnost. Iako smo imali malih problema, imamo dovoljno snage, kvaliteta da zajedno s našim navijačima napravimo dobru utakmicu i dobar rezultat”.

Smatra da se previše priča o provokacijama i da prije svega moramo obratiti pažnju na igru grčke selekcije.

“Previše pričamo o nekim provokacijama. Doživjeli smo provokacije koje doživljavaju svi. Najviše treba da obratimo pažnju na igru grčke reprezentacije. Moramo biti pametniji, strpljiviji. Moramo učiniti sve da ne doživimo ono što smo doživjeli u prethodnim utakmicama, da dobijemo kartone. Ne bojim se provokacija”.

Sumnja da će Grčka igrati skroz zatvoreno, jer u Zenicu dolazi dosta rasterećenija.

“Formacije imamo. Znamo da mogu igrati u jednoj defanzivnijoj i jednoj ofanzivnijoj. Činimo sve da se spremimo za sve opcije. Važno je koliko ćemo dati snage, energije. Mislim da znanje imamo. To su stvari koje zavise samo od nas. Može se desiti da Grčka igra dosta zatvoreno, u šta sumnjam, s obzirom da će doći ipak rasterećeniji. Oni dolaze raspoloženi i optimistični i misle da imaju šansu da nas iznenade”, dodao je Baždarević.

(Reprezentacija.ba)

Ostavi komentar
Povezano