UN Ljuti Krajišnici

Porodici Šabić iz Bosanske Otoke hitno potrebna pomoć

Humanitarna organizacija „SADAKA“ zajedno sa dobrim i humanim ljudima pokrenula je akciju pomoći porodici Šabić, o kojoj smo prije nekoliko dana pisali da žive u izuzetno teškim uslovima.

Edina Šabić sa svoje troje dječice živi u zaseoku Baštra, općina Bosanska Krupa, u kući u kojoj zidovi uopšte nisu urađeni, dotrajali drveni prozori od kojih neki nemaju čak ni staklo i umotani sa najlonom da ne puše, ako možemo nazvati da imaju krov i plafon kroz koji propuštaju padavine, zatim bez vode, wc-a i kupatila da se normalno mogu okupati.

Dvoje preslatke dječice obuću, odjeću i školski pribor imaju ako im neko donira, pokloni. Dok druga djeca na školskim odmorima doručkuju, piju sok, ovo troje djece to samo tužno posmatra.
Iz svega ovoga možemo slobodno kazati da je porodici potrebna naša pomoć, a u video prilogu koji smo vam pripremili sami procjenite.

O mužu ove hrabre majke i ocu ove dječice ne želimo spomenuti ni u jednoj riječi.

„Nisam naučila da tražim bilo kakvu pomoć, ali dalje ne mogu, ne mogu da gledam svoju dječicu da odrastaju u ovakvim uslovima. Odem ja i uraditi nešto za koju marku, kada me neko zovne, ništa mi nije teško raditi da svojoj djeci zaradim za kruh, i tako proživljavam svojom dječicom dan za danom. Koju marku zaradim i prodajom šumskih plodova. Ali to nije dovoljno ni za hranu, a kamoli da nešto uradim na poboljšanju uslova u kući u kojoj boravim sa svojom dječicom“,- priča nam Edina.

Ni od koga ne dobivaju nikakvu pomoć, pa porodica ne zna gdje i kome da se obrati, a nakon Edininog slijeganja ramenima i izjave da nije naučila da se obraća nekom za pomoć, mi želimo da ovim putem pokrenemo akciju prikupljanja sredstava za poboljšanje uslova za život ovoj dječici i njihovoj majci.

Ovim putem upućujemo poziv svima organizacijama, mjesnim zajednicama, džematima, udruženjima, institucijama, građevinskim firmama, prijateljima, da se priključe ovoj akciji, kako bi ova porodica do zimskih dana imala normalne uslove za život.

Svjesni smo činjenice da je danas puno onih koji trebaju našu pomoć, ali zaista mali doprinos velike grupe ljudi lahko i jednostavno može da riješi ovo, za njih, nerješivo pitanje.

Ono što planiramo uraditi na ovom projektu je ozidati visoko potkrovlje, postaviti novi krov na kući da voda ne ulazi u prostorije u kojima borave, zatim postaviti vanjsku stolariju, sobna vrata, te uraditi komplet unutrašnje zidove i kupatilo kako bi se djeca imala gdje okupati. Na ovaj način porodica će imati bolje, ljepše i ugodnije prostorije za dostojan život kakav i zaslužuju.

Svi prilozi kako u novcu, tako i u materijalu su dobro došli. Pokažimo svoju darežljivost i da kroz ovu akciju pomognemo porodicu Šabić.

Svoje donacije možete uplatiti na naše žiro-račune, uz naznaku „Za porodicu Šabić“.

Za uplate iz inostranstva:
OBERBANK AG
IBAN: AT39 1513 3007 6111 1087
BIC/SWIFT OBKLAT2L

Za uplate iz BiH:
KIB DD VELIKA KLADUŠA BiH,
SWIFT: KINBBA22
IBAN: BA39 1980 1541 4000 0528
Broj računa: 1541400005
Za BiH: 1984011050007426

Ostavi komentar