UN Ljuti Krajišnici

Godišnjica pogibije “Ljuti Krajišnika”, heroji sa bh. tribine

Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović na bolji svijet otišli su prije dvije godine, 16.10.2013. U stravičnoj saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, oko 150 kilometara od Varšave, poginula su trojica pripadnika “Ljutih Krajišnika”, navijačke grupe fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tragedija se dogodila na putu po povratku sa historijske utakmice u Kaunasu u kojoj je bh. državni tim pobijedio Litvaniju (1:0) i ostvario prvi plasman na Svjetsko prvenstvo.

Hasib, Vildan, Almir i Adis iz Kaunasa su krenuli oko 23:30 sati 15. oktobra 2013 godine nakon što se razišla gužva na stadionu. Putem ih je pratila gusta magla. Za volanom je tog kobnog jutra 16. oktobra bio Hasib Mahmić. Tog tragičnog dana će se zasigurno sjećati cijela bh. javnost, a naročito vjerni navijači Ljuti Krajišnici.

Kada je u pitanju istraga o samoj nesreći, ono što je odmah potvrđeno je to da bh. navijači nisu bili u alkoholiziranom stanju i da u njihovim tijelima nije bilo supstanci koje bi mogle dovesti do gubitka koncentracije. Za volanom je tog kobnog jutra 16. oktobra bio Hasib Mahmić.

Posljednje trenutke u životu Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović proveli su planirajući odlazak na Mundijal u Brazil u 23., 25. i 27. godini života.

Rahmet vam duši, Krajišnici ljuti!

Ostavi komentar