UN Ljuti Krajišnici

Ljuti Krajišnici pomogli porodicu Kovačević iz Bos.Krupe

Stižu praznici i svi dobro znamo da je vrijeme da se misli o poklonima i darivanju.Nažalost mnoge porodice na Unsko-sanskom kantonu jedva da preživljavaju a kamoli da razmišljaju o bezbrižnom životu. Ponukani humanom idejom i željom da obraduju jednu ugroženu porodicu Ljuti Krajišnici u Sloveniji okupljeni oko Amira Abdakovića zastupnika Udruženja Ljuti Krajišnici, a uz pomoć svojih članova i kordinaciji ustanove socijalnog rada Bosanska Krupa odlučili su pomoći porodici Kovačević iz Bosanske Krupe.

Nikad niko nije osiromašio davajući drugom!

I tako u dobroj namjeri humanista iz Slovenije, 24.12.2015.godine realizovana je još jedna u nizu humanitarnih akcija Udruženja Ljuti Krajišnici u kojoj je izvršena posjeta socijalno ugroženoj porodici Ismeta Kovačevića.

Ismet je ratni vojni invalid bez primanja, radi teške fizičke poslove kad ga neko zovne, kako kaže na probnom je radu u komunalnom preduzeću u Bosanskoj Krupi i ako bude nafake trebao bi dobiti zaposlenje.

Bez vlastitog krova nad glavom bilo kakvi primanja Ismet Kovačević iz Bosanske Krupe sa svojom ženom i troje djece živi u kući koju je dobio na korištenje. Porodica Kovačević živi od danas do sutra, da situacija bude još gora i teža blizanci Malik i Kenan su bolesni. Pored siromaštva,oskudice i teškog života Ismet ima još jedan problem jedan od njegovih sinova ima problema sa vidom, te mu je potrebna hitna operacija. U Beogradu gdje su išli prije na kontrolu su mu rekli da operacija otprilike košta 14.000 KM ali tačniju cifru će znati kad Ismet i njegov sin odu u bolnicu na pretrage.

Donirala se hrana, higijenske potrepštine, odjeća,obuća i određena količina ogrjevnog drveta.

FOTO GALERIJA

Za porodicu Kovačević zima će biti barem malo toplija i bezbrižnija  uz pomoć Udruženja Ljuti Krajišnici.

Ismet se u ime svoje porodica Kovačević zahvaljuje se Udruženju Ljuti Krajišnicima i svim dobrim krajišnicima u Sloveniji koji su donirali pomoć i učinili ove novogodišnje praznike sretnijim.

Ostavi komentar
Povezano