UN Ljuti Krajišnici

Saopćenje UN Ljuti Krajišnici u vezi donacije za Adnana Šehića

Poštovani prijatelji, dragi naši krajišnici, zatečeni smo i iznenađeni gestom gosp.Seada Kozličić u kojem nas omalovažava i proziva da smo mi ti koji se kitimo tuđim perjem.

Udruženje navijača Ljuti Krajišnici kroz svoju kratku turbuletnu prošlost uvijek je težilo da animira građane na humanost, donacije i pomoć siromašnim i bolesnim građanima, nekad smo bili dio priče, nekad organizatori.

Kao i uvijek tako i pri apelu oca Adnana Šehića da se pomogne u liječenju dječaka počeli smo da svojim aktivnostima animiramo naše građane, prijatelje i članove, kao što vidite i ponudili smo se da dobrovoljno ponudimo prevoz i organizaciju dopreme donirane opreme do cilja odnosno u Bihać do Almira Šehića oca dječaka.

Sva ta dionica odnosno ruta puta ni manje ni više je oko 4000 kilometara, za nas to nikad nije bilo problem jer smo i dalje relacije prevazilazili, ginuli i opet se dizali iz pepela, sve sa istim ciljem da budemo od koristi, da pomognemo, da budemo uzor.

U samom gostovanju u emisiju RTVUSK jasno je naglašeno da je Admir Karabeg dovezao donaciju skupljenu od građana i prijatelja, ničim se nismo proglasili donatorom, već da smo mi ta ekipa koja želi pomoći i biti uvijek na dohvat ruke dobrim ljudima.

Sead Kozličić kao donator opreme je bio u stalnom kontaktu sa ocem oboljelog dječaka i ničim nije upozorio niti naglasio da se njegovo ime ističe ili pominje u emisiji, mada su svi znali za donaciju i bili upoznati. Nije nam jasan stav gosp.Seada zbog čega nas proziva i na ovakav način našu spremnost pomoći omalovažava i naš dobrovoljni trud od pređenih 4000 kilometara tretira kao nešto mizerno i nedostojno u ovoj priči.

Da, mi smo dobrovoljno organizirali prevoz donirane opreme od gosp.Seada i pomogli da se ova cijela akcija realizuje u što kraćem roku i samim tim pomogli Adnanu Šehiću da se uz ove aparate održi u životu i nažalost gosp.Sead je ispljuvao Admira Karabega koji je zatvorio svoju firmu da bi dostavio doniranu opremu, smatrajući ga u svojoj izjavi kao nekog svog radnika/dostavljača kojeg može kupiti ili prodati.

Udruženje navijača Ljuti Krajišnici su uvijek bili primjer drugima, simbolički i praktično krajiški inat i ponos, bili smo humanitarci, sportisti, navijači i uvijek primjer drugima, kako se voli domovina..

Ostavi komentar
Povezano