UN Ljuti Krajišnici

Svi smo mi Baći

Apel za pomoć dječaku Muhamedu iz Sanskog Mosta

Muhamed Talić je odličan učenik i talentovan nogometaš NK “Podgrmeč”, njegov san da jednog dana obuče dres Reprezentacije BiH prekinula je bolest, roditelji ovog četrnaestogodišnjeg dječaka iz malog mjesta Šehovci nadomak Sanskog Mosta bili su u šoku kada su saznali da njihov sin boluje od leukemije.

Troškovi liječenja iznose ca. 220.000 eura u Njemačkoj gdje bi se i izvršila  transplatacija koštane srži, Muhamed se trenutno nalazi u Klinički centar Koševo u Sarajevu, porodica Talić nažalost nemože sama prikupiti novac te je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Udruženje navijača Ljuti Krajišnici je u stalnom kontaktu sa porodicom ovog djecaka i u narednom periodu će pokrenuti aktivnosti organizovanja humanitarnih akcija za pomoć malom Muhamedu.

Prema saznanjima predsjednika Udruženja Ljuti Krajišnici Admira Karabega, mali Muhamed treba oko 15.maja biti prebačen u specijalnu bolnicu u Essen Njemačka, tako da je će biti potrebno u kratkom vremenu skupiti određena novčana sredstva da bi se liječenje malog Muhameda nastavilo u Njemačkoj.

Ljuti Krajišnici pozivaju sve ljude dobre volje da se pridruže aktivnostima za skupljanje pomoći malom Muhamedu, te u svojim aktivnostima najavljuju pokretanje akcija za skupljanja novca i određene aktivnosti za organizovanje istih za malog Muhameda gdje bi animirali naše građane za doniranje određenih novčanih sredstava.

Predsjednik Admir Karabeg najavljuje posjetu malom Muhamedu u bolnici u Essenu, gdje ce uručili poklon i pružili podršku malom Muhamedu u daljem liječenju..

Sva naši građani u dijaspori koji su u mogućnosti i žele pomoći Muhamedu Taliću mogu kontaktirati Admira Karabega, predsjednika Udruženja Ljuti Krajišnici radi kordiniranja i zajedničkog nastupa u aktivnostima skupljanja novčanih sredstava za malog Muhameda

Ostavi komentar
Povezano