UN Ljuti Krajišnici

UN Ljuti Krajišnici dali svoj doprinos za manifestaciju „Reci da za djecu Bosanske Otoke“

Ovo je druga godina za redom da se na humanitarnu akciju odazivaju estradne zvijezde,sportisti i aktivisti, a cilj je izgraditi i u funkciju staviti objekt za potrebe mladih sportskih selekcija.
Predsjednik Organizacionog odbora Emir Begic kaže daje od sredstava prikupljenih prosle godine na identicnoj manifestaciji objekt zatvoren plasticnom stolarijom, a da će sredstava koje se prikupe na ovogodišnjoj manifestaciji biti utrosena za uvođenje vode, elektricne energije i uređenje enterijera.

Inače sportskim ekipama ,kada se objekt stavi u upotrebu, na raspolaganju ce biti oko 200 metara kvadratnih korisnog prostora: od restorana, oko petnaestak soba za spavanje, svlačionice te sav potreban mobilijar za prijem gostiju.

Manifestacija je pocela utakmicom ekipa Ljuti Krajišnici i BH-a estrada i prijatelji. Prvi kapiten Reprezentacije BiH u kojoj je kao igrac bio od 1994-1997. godine Vlatko Glavas je predvodio Ljute Krajišnike, dok je bh-a estradu i prijatelje predvodio bh-a muzicar Nihad Alibegovic. Obojica su prij e svega humanitarni aktivisti koj i se rado odazivaju ovakvim i sličnim pozivima. Vlatko Glavaš kaže da prošle godine nije mogao biti tu jer je bio u Americi, ali je zato ove godine došao iz Njemačke ranije da bi mogao ispoštovati obećano. Bh-a muzičar Nihad Alibegovic vec je drugu godinu za redom u Otoci. Kaze da osim sto kroz projekt daje svoj doprinos uvijek se uz dobru publiku i svoje prijatelje i zabavi. Iako je rezultat bio u drugom planu ipak valja reci da je publika mogla biti zadovoljna, jer je po pet golova zavrsilo u obje mreže.

“Kapiten jednog teškog vremena” knjiga je prvijenac Vlatka Glavaša čija je promocija upriličena sinoć odmah nakon koncerta. Vlatko Glavaš je na neki način simbol BiH. Za domovinu, kao neko ko po svojoj vjeroispovjesti nije musliman, igrao je kada je bilo najteže. Bio je kapiten tima BiH i zbog toga su i on i njegova porodica jedno vrijeme imali problema, ali kako sam kaže otvorio je vrata svim drugim momcima koji su došli poslije njega i koje više nisu pitali kako se zovu niti zašto se odlučuju, za boje Bosne”. Predsjednik Nogometnog saveza USK, nekadasnji reprezentativac, Halim Stupac poželio je puno zdravlja i licne sreće Glavašu te zaželio uspjeh u promociji knjige. Autobiografiju ovog proslavljenog nogometasa sabrao je i u knjigu zajedno sa Vlatkom Glavašom pretočio sportski novinar Muhamed Bikic koji je govorio i o sportskom put Vlatka Glavaša.

Vlatkov san krenuo je iz Bugojna, zaigrao je u Bundesligi, bio najbolji igrač svog tima Fortuna Dosseldorf gdje je bio i kapiten. Igrao je za reprezentaciju BiH i bio kapiten protiv Brazila, a na Koševu je docekao svjetskog prvaka Italiju i bacio ih na koljena sa 3:1. Šlag na tortu je bio taj kada je u oprostajnoj utakmici na Kosevu igrao protiv Reprezentacije svijeta. Ja se ne sjecam da je ijedan igrac sa ovih prostora imao takvu karijeru, osim mozda Dragana Džajića koji je na oproštaju Peleu igrao na Marakani. Bio je i trener Reprezentacije BiH zajedno sa Bakom Sliskovicem – kaze Bikic.

Sav prihod od prodaje knjige “Kapiten jednog teskog vremena” ide za pomoć djeci sa posebnim potrebama, takva je odluka Vlatka Glavaša bila od početka. Brojna publika kupila je knjigu, dobila potpis iii uslikala se sa našom nogometnom i ljudskom veličinom. Iako je sinoc bilo prohladno temperaturu su podigle sve estradne zvijezde koje su zeleni travnjak i loptu zamijenili onim sto je ipak njihov teren, a to je muzika i mikrofon.

Ostavi komentar
Povezano